Mooie uitzichten op de Mijnterril van Beringen/Beverlo

Eventjes zoeken voor een parking, want het is hier om 8h30 al heel druk. We komen binnen in Buurthuis De Kardijk, een prachtige, grote vertrekzaal.

Na de inschrijving bekijken we even de kaart en kiezen weer voor de 12km route. Vóór ons zien we een statige hoge watertoren oprijzen. We komen al vlug in de groene long van Beverlo, een fietspad van het routenetwerk, langsheen de spoorweg waar niet alleen fietsers maar ook een zoevende trein ons voorbijsteekt. Daarna gaan we door een draaipoortje het domein van de Mijnterril binnen. Het pad gaat in licht stijgende lijn tot op zekere hoogte van de terril en we krijgen van hieruit magnifieke uitzichten op de omgeving. De temperatuur begint ondertussen ook stevig te klimmen want we lopen hier in de volle zon, maar het is prachtig.

dsc_0988dsc_09893

We dalen weer stilaan af en komen nu in een zeer bosrijk gebied waar we kunnen genieten van de schaduw. Hier worden we door een herder attent gemaakt op een bijzonder plantje, “De Zonnedauw”, dat een zeldzame vleesetende plant is. Even daarna bereiken we de kantine van de schuttersgilde “St-Antonius”, een ruime en verzorgde accommodatie.

Na het verbruiken van een broodje en een frisse drank vertrekken we voor het 2de deel van onze tocht dat ons eerst door heel wat straten loodst, afgewisseld met nog wat stukjes bos. Plots krijgen we de watertoren weer in zicht en weten we dat het einde van de tocht nadert. Het wordt nu ook tijd om een verfrissende pint te drinken want we hebben al redelijk wat vocht verloren door de hoge temperatuur die stilaan boven de 30° uitkomt. Voor ons is het een geslaagde tocht, vooral de mooie uitzichten en bloemenweiden op de mijnterril konden ons echt bekoren. Bedankt aan de organisatie van wandelclub “Paul Gerard” en hun vriendelijk personeel voor de bedieningen.

klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise