Groen wandelen door Bottelare

Wandelclub Florastappers Gent hield vandaag zijn jaarlijkse Zomertocht. Op deze Nationale Feestdag was er terug de 50 km van Bottelare voorzien. Dit jaar de 8ste editie met 225 ingeschrevenen. Een succes met deze tropische temperaturen. Veel water drinken was de boodschap voor alle wandelaars, maar voor de 50 km stappers een must. De Florastappers Gent hadden dan ook extra water voorzien, met 3 waterbars op het parcours.

De natuur- en gezinswandeling werd voor alle afstanden hertekend, een groene verrassing. Bottelare is een dorp, en een deelgemeente van Merelbeke, gelegen in Oost-Vlaanderen. Een plattelandsgemeente. Bottelare zou vroeger bosachtig – moeras betekenen. In de rustpost te Munte, kwamen de meeste afstanden even verpozen. Munte is een buurdorp, en zeer landelijk. Andere rustposten hadden de wandelaars in Lemberge, Moortsele en de startzaal Patrokring Bottelare met een ruime tuin.

Het Gentbos, zat ook in het parcours. Dit is één van de gekendste natuurgebieden in Merelbeke. Een provinciaal domein van 28 ha, een uniek natuurbos, waar het aangenaam rustig wandelen was. De wijken Kwenenbos en Hollebeek vijver stapten de wandelaars langs. Het was landelijk wandelen langs de mooiste holle wegen en paden. Deze tocht was subliem groen, ook de 50 km.

Alleen maar lof gehoord voor de parcoursmeester en bepijlers. Proficiat, en dank aan alle vrijwilligers. Het was vroeg uit de veren en druk. Dank aan de 1824 wandelaars voor jullie deelname. Het werd een top – tocht.

Bekijk de volledige fotoreportage van Frans Deflem