Tussen Zenne en Dijle

Vandaag trekken we naar de groene gemeente Leest, waar wandelclub De Slak-Leest reeds voor de 30ste maal hun Zennetochten organiseerde. We starten vanuit de feestzaal Ter Coose, met keuze aan wandelafstanden van 5 tot 50 km. Bij dit tropisch weer kozen wij wijselijk voor 20 km. Eens we de bebouwde kom uit zijn, stappen we in een agrarisch landschap tussen de vele maisvelden van de Zennevallei. Even verderop bereiken we het natuurgebied Robbroek. We doorkruisen dit typisch rivierenlandschap, boordevol waterminnende planten en dieren, vooraleer we gaan genieten van een welverdiende rust.

Na rustpauze gaat het verder. een prachtige rode beukendreef loods ons binnen in het natuurgebied van het Blaasveldbroek. Verder stappend, tussen de vijvers van Lacourt, in de volksmond De Putten van Lacourt. Deze vijvers zijn gelegen op het domein van het voormalige kasteel van Blaasveld. Hier maken we kennis met een natuurgids van de Vaartlandstappers, die ons een circa 350 jaar oude Lindenboom wil tonen. Even verop bereiken we de stokerij De Molenberg en gaan we voor de tweede maal rusten.

Voor Wisky liefhebbers is dit een unieke locatie om te genieten van een glaasje Goude Carolus Single Malt. Wij hielden het bij de gegidste rondleiding door de historische molenaarshoeve. Na een weldoende verfrissing, en na het nuttigen van een slakken paté, zijn we klaar om de resterende kilometers aan te vangen.

Een zandig veldwegeltje stuurt ons in de groententuin van Vlaanderen. Tussen sla, kool, spruiten en nog veel meer, gaat het verder tot in Leest. Meteen het einde van een prachtige natuurwandeling in het rivierenlandschap van het Mechelse. We hebben met volle teugen genoten. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage Jos Van Dingenen