Kessel-Lo in het groen

Deze zaterdag heb ik met stip Kessel-Lo aangeduid om te gaan wandelen. Kessel-Lo is een stadsdeel van Leuven en ligt in de provincie Vlaams-Brabant. In het ontmoetingscentrum Genadedal was het vertrek van de jaarlijkse vakantietocht. De organiserende wandelclub, WSV De Fonskes, zorgde er voor dat de wandeling in de goede banen werden geleidt.

Kessel-Lo 21-7-2018 015

De wandeling start door de rustige woonwijk van Kessel-Lo. Via Wijnbergen en Schoolbergen wandel je in het Lindenbos en Chartreuzebos. Dit unieke bos wordt beheert door Agentschap voor Natuur en Bos. De twee bossen liggen vlak bij elkaar. Je wandelt een poosje in de schaduw en de stilte die daar heerst. Je geniet tussen de mooie oude beuken- en eikenbomen. Met verder prachtige landschappen en vergezichten naderen we stilaan het dorp Linden (Lubbeek). In dat dorp werd er tussenstop gehouden in het ontmoetingscentrum Sint-Kwinten. Na een verfrissing ging ik verder voor de laatste 4km.

Kessel-Lo 21-7-2018 035Kessel-Lo 21-7-2018 027

Je wandelt onmiddellijk in de Kerkdreef langs een witte wijnkasteel met daar tegenover een groot wijnplantage. Je wandelt langs de 39 hectare grote tuinen, akkers en weilanden. Opeens heb je ook een mooi zicht op de toren van het abdij van Vlierbeek. Op een zeker moment wandel je een enkele honderd meters van het abdij langs door. Ik kon het niet laten om even mijn wandelroute af te wijken. Met een mooi uitzicht over de abdij wandel ik hier nog even rond. Terug op de juiste route wandel je naar het park van Kessel-Lo. Met een prachtige wandelwegen en de sierlijke bomen verlaat je het park. Zo kom je in het volgende park terecht het Provinciedomein van Kessel-Lo. Een geknipte familiepark voor een dagje uit. Met mooie wandelwegen en lanen verlaten we het park. Zo kwam je terug in het centrum het einde van een mooie wandeling. Dankjewel aan de wandelclub voor een geslaagde wandeling in een groene Kessel-Lo.

Kessel-Lo 21-7-2018 054Kessel-Lo 21-7-2018 053

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)