Een landelijke Gitsbergwandeling

Gitse Wandelclub Voetje voor Voetje hield vandaag zijn 18de Gitsbergroute. De startzaal was in de Nieuwe Sporthal Dominiek Savio Instituut in Gits, gelegen in West-Vlaanderen. Het instituut Dominiek  Savio, staat in voor begeleiding, zorg en onderwijs voor jongeren en volwassenen met een motorische beperking.

De wandelaar kon er een keuze maken van een 4 tot 30 km tocht. De meeste afstanden wandelden eerst door dit prachtig domein van het Dominiek Savio Instituut. Vroeger was dit het kasteel Mariasteen, tevens een klooster.

De wandelaars stapten verder via rustige wegen, naar de Onledebeek in Beveren (ook Ventweg Noord genoemd). Het provinciebestuur legde hier een overstromingsgebied aan, om deze deelgemeente te beschermen tegen wateroverlast. Het bufferbekken is ongeveer 300m lang,  2m diep en kan 32 miljoen liter water opvangen. Er werd een schuif op de beek geïnstalleerd om het waterpeil in het bufferbekken te regelen. Deze waterplas bezit nu een unieke fauna en flora. Dit was genieten, zeker met een aangenaam zomers briesje en de koelere temperaturen. De 1327 wandelaars waren tevreden.

Proficiat aan de parcoursmeester, en dankjewel vrijwilligers van wandelclub Voetje voor Voetje.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Patrick Olivier