Slingeren door de koele bossen van Genk

Vandaag leidt ons pad naar Genk om deel te nemen aan de Nationaal Park Hoge Kempen-tocht, georganiseerd door WSV De Heikneuters vzw. Genk wordt geroemd als groenste stad van Vlaanderen, meer dan 40% van de oppervlakte is groen. De uitgestrekte bossen liggen vooral ten oosten van Genk en maken deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier vindt men het Domein Kattevennen, waar zich, bij het Planetarium, één der toegangspoorten tot dit Nationaal Park bevindt.

Op dit domein was de vertreklocatie in een mooie ruime zaal van de paardenmanège. Er kunnen hier ook nog veel andere sporten beoefend worden, alsook bezoekmogelijkheid van de sterrenwacht, de cosmodroom en verschillende eet- en drinkgelegenheden.
Volgens de beschrijving van de tocht zou het parcours grotendeels door de bossen lopen en naar de recreatieplassen in Zutendaal, ontstaan na kiezel- en zandwinning. Maar tot onze spijt leidt de bepijling ons niet langs deze plassen en is de tocht enkel door de bossen waar we af en toe een paar stevige kuitenbijters moeten overwinnen.

Een voordeel hiervan is wel dat we veel in de schaduw wandelen bij deze toch al zeer warme temperatuur. Na 2 uurtjes wandelen hebben we de 10km erop zitten en kunnen we bij aankomst genieten van een lekker fris drankje. De wandelaars die opteren voor de 5km afstand, wandelen richting het “Planetenpad” en kunnen even een kijkje gaan nemen in de buurt van het planetarium.

Wij danken bestuur en medewerkers voor de geslaagde organisatie van deze wandeltocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie