Kronkelen door de Vallei van de Zwarte Beek in Lummen

Vandaag hebben we ons beste beentje voorgezet om deel te nemen aan de “Bos- en Vijvertocht” bij de Lummense Dalmatiërs (die we in ’t echt tegenkwamen). We waren reeds vroeg op stap om de warmte voor te zijn en kozen dan ook voor de 17 km.

Na enkele straatjes kwamen we al de wegwijzer “Vallei van de Zwarte Beek” tegen en ging het pad de vrije natuur in. Door de aanhoudende lange droge zomerse periode ziet alles er geel en verdord uit. Ook had de club blijkbaar verbod gekregen om bepaalde bosgebieden te betreden wegens het brandgevaar. Het gevolg was dat de club haar parcours had moeten aanpassen en we een gedeelte verharde weg moesten volgen, waarvoor alle begrip. Na de brug over de snelweg E313 kregen we de rustpost in ’t vizier, waar we ons een frisse versnapering namen en een babbeltje maakten met collega reporter Theo Vallons, lid van deze club en buffetbediende.

Helemaal opgekikkerd startte we een lus van +/-5km, die ons na een paar straten naar het Albertkanaal leidde en waar we dan een mooi stuk over het jaagpad wandelden met een fris windje op kop dat voor wat afkoeling zorgde. We passeerden nog een industrieterrein en kwamen weer in een groene omgeving terecht waar de schaduw van bomen en struiken welgekomen was. Na onze 2de halte op de rustpost trokken we verder naar de eindstreep. Een zeer mooi opgeknapte St. Jozef kapel viel in het oog. Terug over de snelwegbrug stappend, moesten we opnieuw over een gedeelte van de heenweg wandelen. Maar daarna kwam wel nog het mooiste stuk van de wandeling door een groen landschap met weiden, afgezoomd met bomen en struiken en doorsneden met beekjes zoals de Halbeek, de Vloedgracht en de Laarbeek.

In de verte zagen we het Sint-Ferdinandinstituut voor ons oprijzen en wisten we dat het einde van de tocht in zicht kwam.
Wij danken het bestuur en helpers van “De Lummense Dalmatiërs” voor de goede organisatie, de perfecte uitpijling en hulpvaardigheid van het helpend personeel. Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie