Weelderig, wild, Wellen

Deze titel geeft weer dat in Wellen de natuur enerzijds weelderig is aan fruit en landbouwgewassen en anderzijds mooie wilde natuurgebieden bezit. Het ligt in de mooie Haspengouwstreek die door iedereen wel gekend is. Een gemeente waar wandelen een must is en dat weten “De Wellense Bokkenrijders” maar al te goed in te plannen in hun parcours.
We schrijven al vroeg in want het belooft weer een hete dag te worden. Na een zeer vriendelijke ontvangst door de voorzitter aan de inschrijving en door een lieftallige dame, die ons reeds voorziet van consumptiebonnen, trekken we de natuur in.

Al onmiddellijk komen we langs een appelboomgaard waar we de geurende vruchten in trossen zien hangen, verleidelijk. Verder komen we langs velden met diverse teelten van maïs, bieten, granen en natuurlijk nog vele fruitboomgaarden. Voordat we de rustpost bereiken passeren we langs de Sint-Rochus Kapel, die een merkwaardige geschiedenis herbergt (zie bordje op fotoreportage).

Daarna bereiken we de controle waar we weer hartelijk ontvangen worden door secretaris Willy Sauwen, die graag zijn personeel op de foto wil. Bedankt Willy voor de medewerking. Na een opkikkertje trekken we verder, eventjes door het centrum van Wellen met zijn prachtige Sint-Jan-De-Doper Kerk en een grote Neogotische Kapel om daarna het prachtig natuurgebied “De Grote Beemd” te doorkruisen.

Dit gebied wordt beheerd door “Limburgs Landschap” en een vrijwilliger van deze organisatie was net bezig om het wandelpad te maaien en te onderhouden. We komen langs de Herk, met nog redelijk wat water en langs de Kleine Herk die praktisch droog staat. Een prachtig gebied om door te wandelen. Als we dit verlaten hebben zijn we na een kort stukje verharde weg weer terug aan de vertrekplaats. Niettegenstaande het warme weer hebben we enorm genoten van deze prachtige wandeling en danken dan ook bestuur en medewerkers voor de uitstekende organisatie en de perfecte uitpijling van deze tocht. Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

 

 

Geef een reactie