Schaduwrijke bossen en mooie vennen in Niel-bij-As

Deze morgen al vroeg onze wandelmobiel naar de vertrekzaal in Niel-bij-As gestuurd. Enkele vriendelijke parkeerwachters, die hun opdracht met kunde uitvoeren, weten ons een geschikte plaats aan te wijzen om te parkeren. Niettegenstaande het nog vroeg in de morgen is, loopt er al heel wat volk in en uit de vertrekzaal.

Iedereen wil blijkbaar vroeg op pad zijn om de aangekondigde warmte voor te zijn. Na onze inschrijving kiezen we uit de diverse afstanden voor het parcours van de 13 km en komen al vlug in een bosrijk gebied. Dit leidt ons naar het Stokkemer bos, alhoewel Stokkem nog een heel eind verder gelegen is. We passeren tal van smalle boswegjes en bereiken zo een mooi ven met eendjes en reigers. Na 7 km komen we aan de controlepost waar we buiten rustig kunnen pauzeren met een versnapering.

Na de rust trekken we verder, opnieuw door bosrijk gebied en even daarna komen we aan een mooi ven in de vallei van de Bosbeek. Deze beek ontspringt in As, is 24 km lang en overbrugt een hoogte van +/-50m. Ze mondt uit in de Maas te Maaseik. We naderen de Caelenberg, in beheer door Natuurpunt, waar we onze kuitspieren even moeten aanspreken op verschillende hoogteniveaus. Zeer mooi kronkelen hier de bospaadjes op en af en heen en weer, hetgeen de wandeling spannend en niet eentonig maakt.

Als we het bos achter ons laten komen we in landelijk gebied en zien we de typische kerktoren opduiken en weten we dat ons wandelrondje zijn eindpunt nadert. Het was alweer een fijne tocht en danken hiervoor het bestuur en medewerkers van de Bos- en Heikabouters voor de vriendelijkheid, de goede organisatie en de perfecte uitpijling van het parcours. Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie