Verkwikkende midweektocht in Erwetegem (Zottegem)

Ik had het wandelen enkele dagen links laten liggen wegens de verstikkende hitte, maar vandaag zag het er beter uit. Ik achtte mij gelukkig dat ik geen zon zag en er een verfrissend windje was toen ik uit de wagen stapte in Erwetegem voor de midweekwandeling van de organiserende club WSV Egmont Zottegem met start in De Gilde.

Erwetegem is een deelgemeente van Zottegem. Het is een heuvelachtig en landelijk dorp met minder dan 3.000 inwoners. De bebouwing dateert voornamelijk uit het midden van de 19de eeuw. In dit heuvelachtig landschap zijn diverse fraaie hoeven ingeplant. Ik koos voor de 14 km met rustpost in Wijnhuize. De eerste 6,9 km liep doorheen een panoramisch landschap met enkele idyllische doorsteekjes en onverharde paden. Altijd mooi om doorheen de Vlaamse Ardennen te trekken. Genietend van al dat moois ging de tijd snel voorbij, daar was de rustpost al.

Wijnhuize is een gehucht in de gemeente Herzele op de grens van de deelgemeenten Steenhuize-Wijnhuize en Sint-Lievens-Esse. We kwamen in de nabijheid van de Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk. Ook in Steenhuize-Wijnhuize zien we hoeven uit de tweede helft van de 19de eeuw, ze zijn regelmatig verspreid in het landschap. Het wandelfestijn wordt voortgezet met rustige autoluwe wegen en onverharde paden. Dit was een leuke wandeldag in de Vlaamse Ardennen onder aangename weersomstandigheden. Dank aan de parcoursbouwer, het bestuur en alle medewerkers van de organiserende club voor een foutloze organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Frans D’Haeyere)