Veel jong volk op tocht van De Trompe te Deerlijk

Het ging richting Deerlijk meer bepaald De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk (op zijn beurt een gehucht van Deerlijk). Deerlijk heeft geen deelgemeenten. Beetje ingewikkeld voor een buitenstaander: Sint-Lodewijk is een afzonderlijke kern, circa 4 km ten zuiden van het centrum van Deerlijk. Het heeft een eigen parochiekerk. De Trompe heeft zijn jaarlijkse feestdagen, dit jaar van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus. Voor de 21e keer is er de wandeltocht met start in de kleurrijke feesttent opgetrokken op de hoek van de Verrieststraat en de Otegemse Steenweg. Er zijn vele medewerkers in de tent zodat alles vlot verloopt.

18a122ba-698e-4244-8f37-83bf4e9a6c63

De wandelaars konden kiezen uit vijf afstanden van 6 tot 30 km. Ik opteerde voor de 15 (bijna 17 km). Opvallend bij de start en een stuk op het parcours van de 6 km zijn de vele gezinnen met jonge kinderen. Navraag leert mij dat De Trompe een gemeenschap is van veel jonge gezinnen en een wijk die goed samenhangt. De Trompefeesten worden immers voor de 40ste keer georganiseerd.

Mijn tocht wordt gekenmerkt door twee fraaie rustposten en een zeer afwisselend parcours langs rustige landelijke wegen en kerkwegels tussen Leie en Schelde. Het parcours is lichtgolvend met wat vergezichten op de landelijke omgeving. Deerlijk is voornamelijk een woondorp met land- en tuinbouw, dit valt te merken aan een aantal hoeven die we voorbijkomen. Het is genieten met dit heerlijk weertje, weg met de extreme temperaturen van de voorbije weken. Autoluwe en onverharde wegen vervolledigen het festijn van deze aangename wandeltocht. Verrassingen zijn ook niet uit de lucht: niet minder dan vier gratis bevoorradingen waren mijn beurt, je hoort mij niet mopperen.

Zo kwam er een einde aan een heerlijke wandeldag die prima verzorgd was en geen minpunten bevatte. Bewijs dat een club die slechts één wandeling per jaar organiseert best heel goed kan zijn, reclame voor de wandelsport. Vooral te onthouden zijn de inspanningen die hier gedaan worden om jonge gezinnen met kinderen op de organisatie te krijgen. Bedankt en tot nog eens. Meer dan 1400 wandelaars genoten mee.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Frans D’Haeyere)