Tropische Zomervibes in Houffalize

Houffalize is één van de mooiste wandelgebieden van de Ardennen. Een gebied van de Boven-Ourthe. Het vakantiecentrum Vayamundo werkt sinds enkele jaren samen met Wandelsport Vlaanderen voor de Walk On Zomervibes. Dagelijks (juli – augustus) zijn er begeleide wandelingen door een team van Wandelsport Vlaanderen, voor groot en klein. We motiveren en helpen deelnemers met alles i.v.m. wandelen.

img_8821

Op zondag was het wandelen met de GPS, en geocaching. De schat werd snel gevonden, maar zat toch hoog verborgen. Maandag was er een wandeling naar één van de typische Ardense dorpjes. O.a. Taverneux met de melkboerderij Le Préai, waar iedereen een ambachtelijk ijsje kreeg aangeboden door Vayamundo. De dinsdag was het weer nog steeds zonnig, maar de temperatuur liep op tot 30°. Het was een zeer mooie tocht naar Achouffe. Prachtige weidse panoramazichten kregen we te zien.

Op woensdag hadden we de kids-wandeling. Hiervoor hadden we een leuke fotozoektocht voorzien voor groot en klein. Alle kinderen kregen een beloning en een aandenken. Donderdag : het werd in Houffalize nog heter : 36°. Om de veiligheid en gezondheid van iedereen te garanderen, werd ons programma aangepast. Een alternatieve tocht van 9 km, naar het dorp Vissoule. Veel water drinken werd meer en meer de boodschap… Vrijdag : een sneukeltoer van 6 km. Dit werd een lekkere afsluiter aangeboden door het vakantiecentrum Vayamundo. Waarvoor dank, ook voor de goede en vlotte samenwerking.

Dank aan de vele gasten die de hitte hebben getrotseerd, om van het wandelen te proeven. En zo interesse gekregen hebben om zich aan te sluiten bij een wandelclub van Wandelsport Vlaanderen. In het vakantiecentrum Vayamundo verblijven was top, allen komen zeker nog eens terug. Daarvoor doen we het, iedereen tevreden, en blijven wandelen is onze leuze. Een dikke duim en pluim voor alle vrijwillige wandelbegeleiders van Wandelsport Vlaanderen. Tot op de WalkOn – Wandelclassics op 25 en 26 augustus 2018.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem

Sfeerbeelden van de Zomervibes:
GPS-wandeling, Taverneux, Achouffe, Lus Cowan, Fotozoektocht, Sneukelwandeling