De Eburonen achterna in Tongeren

De Tongerse Wandelvrienden organiseren vandaag de 1ste Euregio Internationale Wandeldag en Eburonentocht in Tongeren en die willen we echt niet missen. De club heeft haar beste beentje voorgezet om er een wandeldag van te maken waar iedereen zijn gading kan vinden. Een rijke keuze aan parcours, gaande van 4km tot 32km, met stadsbezoek, zonder stadsbezoek of gecombineerd natuur en stad. Wij kiezen voor de 15km die zowel natuurgebieden aandoet alsook delen van de stad en dat vinden we achteraf een heel goede keuze.

Reeds vroeg op de tocht zien we overblijfselen van een oude Romeinse muur, die alsmaar hoger en dikker wordt. Een paar stappen verder bereiken we de Beukenberg, een mooi bos dat enorme beukenbomen en steile flanken herbergt. Als we terug op de weg komen rijzen er weer hoge Romeinse muren op die ons verder leiden naar de Romeinse Tempel. Na een bezoekje aan deze site trekken we verder richting stad, waar we over oude stadswallen met nog overblijfselen van Romeinse verdedigingsvesten wandelen. Prachtig om te zien.

Op de controlepost aangekomen voorzien we ons van een inwendige versterking, geserveerd door een fijne ploeg medewerkers. Er staat ons nu een lus van 7km te wachten die voor het grootste deel het prachtige natuurgebied De Grote Kevie doorkruist. Dit gebied wordt beheerd door Natuurpunt en is een lust voor oog en oor. Hier zouden we nog uren kunnen doorbrengen om van al deze fauna en flora te genieten.

Maar de tocht gaat verder langs de Jeker en na een 2de maal de controle gepasseerd te hebben kunnen we gedurende de laatste 4km nog genieten van het oude stadsgedeelte en last but not least, nog een groet brengen aan Ambiorix op de markt. We hebben enorm genoten van deze prachtige wandeldag waarbij we de bezienswaardigheden van deze historische stad mochten aanschouwen maar waar we ook fijne mensen hebben ontmoet en danken dan ook het bestuur en medewerkers van deze club voor de puike organisatie, de vriendelijkheid en de goede uitpijling. Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise