Verrassend mooie stukjes natuur tijdens Omertocht

Na een deugddoende vakantie was het hoogtijd om terug mijn wandelschoenen aan te trekken, ideaal om deel te nemen aan de 7e editie van de Omertocht in Bissegem. Vanuit de Vrije Kleuterschool Sint-Vincentius stond de Wevelgemse wandelclub De Guldenbergstappers in voor deze succesvolle wandeltocht waarvoor precies 1300 wandelaars kwamen opdagen. Het zou een prima wandelweertje worden en de parcoursmeester had een prachtige, vernieuwde omloop uitgestippeld met veel stukjes prachtige natuur.

Op de kortere afstanden werd er opnieuw een gezellige Kidszoektocht georganiseerd. Eveneens was er een animatiestand van Vayamundo op post.
De tocht gaat van start richting de Leie richting buurgemeente Marke waar de parcoursbouwer ons langs het Prikkelpad stuurt. Leiekant – ’t Schrijverke Marke is een stukje natuur om van te sneukelen, de oorverdovende stilte te ontdekken en om je met jouw neus op de weidse zichten te drukken, kortom een interactief pad waarna al je zintuigen op scherp staan. Langs het Kasteelpark Blommeghem trek ik naar de rustpost in de Basisschool Het Open Groene, een plek waar ik vandaag 3 maal naartoe zou trekken.

Centraal vandaag ligt het Kortrijkse Stadsgroen Marionetten, een prachtig stuk natuur waar ik voor de eerste maal kennis mee mocht maken. Dit ecologisch recreatief natuurgebied in Kortrijk, is aantrekkelijk en bereikbaar voor iedereen. Je wandelt er door verschillende stukken landschap: boskanten, waterpartijen, open plekken, verdoken hoeken, een speelheuvel, een bos om in te ravotten en weilanden. Stadsgroen Marionetten ligt langs de E17 tussen het Preshoekbos en het Kennedybos, naast de Campus Kennedylaan van AZ Groeninge.

Langs de Tweebekenwandelroute nader ik stillaan opnieuw de Golden River, of de Leie. Op het einde van de tocht volgt nog een heerlijk stukje natuurwandelen langs de Neerbeekvallei II.
Een dikke pluim voor de talrijke medewerkers van de Guldenbergstappers, alles verliep vlekkeloos, kortom het was een prima organisatie. Deze 7e Omertocht werd door velen afgesloten al nippend aan het gelijknamig streekbiertje.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton