Te voet van Vayamundo Oostende naar Vayamundo Houffalize

Zondag was er vanaf 16u de aankomst (gevolgd door een receptie) in Vayamundo Oostende, voor de deelnemers aan de Extreme Challenge 2018.

img_9525

Maandag 20 augustus om 6u30 was er, op de Oostendse zeedijk voor het vakantiecentrum,  de start van deze Challenge. Een internationale wandeltocht van 345 km in zes dagen, naar Vayamundo Houffalize in de Ardennen. Een ware uitdaging, die veel voorbereiding en begeleiding nodig heeft. De 345 km werd bepijld door vrijwillige medewerkers van Wandelsport Vlaanderen. Ook zijn er onderweg mee : verzorgers (EHBO), bezemwagen, materiaal- en veldbedden vervoer, bevoorrading e.d. In totaal een 26 vrijwilligers. Uiteraard hadden zich Belgen ingeschreven, maar ook getrainde wandelaars uit Denemarken, Frankrijk, Groot Brittannië en Nederland. Zowel de jonge als de oudere deelnemers stappen aan een gemiddelde van 5 à 7 km per uur,  een 45 à 67 km per dag.

Het is tevens wandelen voor het goede doel : het Aksent vzw. Dit is een vormings- en vrijetijdsorganisatie die activiteiten aanbiedt voor cliënten met een beperking. Activiteiten en reizen op maat, en rekening houdend met de wensen van de cliënten. Het is niet belangrijk Wat je doet, maar Hoe je het doet.

img_9380

We verwachten deze 81 moedige wandelaars, op zaterdag 25 augustus ten laatste om 16u30 in Houffalize dorp. Nieuws volgt later.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem

About the author

%d bloggers liken dit: