Top Classics wandelweekend in Vayamundo Houffalize

Voor de WalkOn Wandelclassics in Houffalize, op zaterdag en zondag 25 en  26 augustus 2018, hadden zich zaterdag 522 en zondag 658 wandelaars ingeschreven. Een uniek wandel- en belevingsevenement, een organisatie van Wandelsport Vlaanderen in samenwerking met Vayamundo.

img_0473

Houffalize is gelegen in één van de mooiste wandelgebieden van de Ardennen. Een gebied van de Boven-Ourthe met een groen glooiend landschap, en bosrijke hellingen. Men kon “Classics” kiezen uit verscheidene afstanden, die nu enkel voor dit wandelweekend bepijld werden door vrijwillige medewerkers van Wandelsport Vlaanderen. Op de duidelijke plannen kon de wandelaar perfect inschatten welk parcours ze wensten. Glooiend, of met veel kuitenbijters, bos en weiden. Ook zijn er schilderachtige Ardense dorpjes zoals Cetturu, Tavigny met het kasteel als blikvanger. Men kon wandelen over onverharde weggetjes of kronkelende paden. Weidse panorama zichten krijgt de wandelaar overal in deze streek te zien, gewoonweg adembenemend mooi.  De fauna en flora is hier fantastisch, de streek van de Boven-Ourthe is een en al pracht.

De zondag was het wandelen door berg en dal, ook de dorpjes bewonderen van Mont en Taverneux. Er is hier meer dan 16.000 ha land, veel bos en water, in het hart van de Ardennen. Een oase van rust en ontspanning voor iedereen.

Het werd een top weekend, met Wandelsport Vlaanderen. Prachtige parcours, perfecte organisatie, prima bepijling, en vele tevreden wandelaars. Het was een super verblijf in het vakantiecentrum Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh. Dank aan de vele vrijwilligers van Wandelsport Vlaanderen, en aan Vayamundo Houffalize voor de vlotte samenwerking en gastvrijheid. De datum voor 2019 staat met stip genoteerd : het weekend van 31 augustus tot 1 september. Wandelen voor een betere wereld, blijven doen!

Bekijk hier de volledige wandelreportage van Frans Deflem : Dag 1

Bekijk hier de volledige wandelreportage van Frans Deflem : Dag 2

Bekijk hier de volledige wandelreportage van Denise – Nico : Dag 2