Beloftevolle start voor West-Vlaanderens Mooiste te Roeselare

In 2012 ontstond West-Vlaanderens Mooiste, een evenement van vier dagen voor fietsers eind de maand augustus. Het is een feest voor sportieve en recreatieve fietsers dat uitgroeide tot een wielerevenement. De deelnemers komen zowat van overal, verleden jaar werden meer dan 10.000 bereikt. Ieder jaar werd het evenement wat uitgebreid, dit jaar werd ook de wandelaar betrokken. Stad Roeselare zocht en vond gehoor bij Wandelsport Vlaanderen die met de provinciale kern er zijn schouders onder stak.

Locatie en parkeermogelijkheden zijn top: de grote site van de Expohallen op Schiervelde, gemakkelijk bereikbaar zowel met de wagen als het openbaar vervoer. Het was voor mij even wennen overal rond me heen fietsers te zien voorbijrijden toen ik mij een weg baande naar de plaats van inschrijving. Voor alle duidelijkheid: het parcours verdeeld over vier afstanden was uitgestippeld volledig los van de fietsroute.

De 6 km werd meteen afgesplitst, ik opteerde voor de 12 km. Het duurde een 3-tal km vooraleer ik de woonwijken uit was maar dit is nu eenmaal eigen aan een stad. Het ging wel de groene kant uit van Roeselare naar wijk de Zilverberg waar in de Zilverlink de rustpost gevestigd was. De Zilverberg ligt op het grondgebied van Rumbeke, op zijn beurt een deelgemeente van Roeselare. Het dorp ligt langs de drukke N32 naar Menen en is tevens het hoogste punt van de stad. Het dorp heeft een eigen kerk met als patroonheilige Sint-Henricus.

                                       2018-08-26 Roeselare-63-Pano-Edit

Vanaf hier keerde ik terug naar de startplaats, achteraf bekeken een beetje jammer dat ik niet gekozen had voor de 18 km want de daar voorziene lus was een pareltje heb ik mij laten vertellen. De weg terug was zoals de ganse tocht een mix van rustige wegen en paden en korte stukken drukke weg. Als inwoner van de stad moet ik meegeven dat de parcoursbouwer veel paadjes wist te vinden waar ik nog nooit geweest was. De bepijling was wat zuinig maar duidelijk. Al bij al een verdienstelijke poging om de wandelaar iets aan te bieden dat minder gekend is en het ontdekken waard. Op naar de volgende editie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Frans D’Haeyere)