Op stap bij de Stropkes

Vandaag, woensdag 29 augustus 2018, hield wandelclub Florastappers Gent zijn Stropkestocht, vanuit Sint-Denijs-Westrem (Gent). Er was een nieuwe startplaats: de Sterrenschool Sint Paulus, en de keuze aan afstanden waren 7, 13 en 21 km.

Alle afstanden wandelden richting het Gemeenteplein in Sint-Denijs-Westrem, een vierkantig plein (1895 – 1899). Na even verder te wandelen was er de toegangsdreef van het kasteel Borluut. Een mooie bomenrij kregen de wandelaars als begeleider. Een uniek stukje natuur, en was één van de drie boskernen van het Parkbos project. Het is een multifunctionele groenpool van 1200 hec. We bevonden ons op de grens van Sint-Martens-Latem, De Pinte en Gent. Een mengeling van oud en nieuw bos, park, natuurgebied en een landbouwgebied. Oost-Vlaanderen is bosarm (vooral de Gentse regio) en men heeft groen tekort, vandaar dit parkbosproject. Het werd wandelen in de boskern Grand Noble met het kasteeldomein, veel oude eiken en beuken kregen de wandelaars om van te genieten.

img_0585

Wandelen langs de kronkelige Leie naar het dorpje Afsnee, werd dit jaar een stukje korter. Het parcours diende immers omgeleid te worden door werken. De langere afstanden stapten door de Keuzemeersen, een prachtig natuurgebied op het grondgebied Baarle – Drongen. De terugweg was voor alle afstanden door het parkbos van het Sint-Camillusinstituut. Een mooie groene parel, met nog het kasteel Hamelinck (of kasteel Delbecque).

Er werd code geel voorspeld tijdens de weerberichten: veel water, felle wind. Maar het viel tijdens de wandeling best mee. Dank aan het bestuur en de vrijwillige medewerkers van Florastappers Gent en aan de 700 deelnemers.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem