Weekdagwandeling te Ardooie

Vandaag starten we uit een heel nieuwe zaal namelijk vanuit O.C. De Tassche. De vorige zaal werd vernietigd door een brand. De nieuwe zaal is zeer ruim en gezellig. Een aanwinst voor Ardooie, enkel de parking is wat aan de kleine kant. Ditmaal kies ik voor de 14 km. We vertrekken richting Kachtem lang landelijke wegen, in de verte zien we Poco Loco en de windturbines staan. We nemen een bocht richting Cijnsmolen, om dan in de rustpost De Klemaerd wat vitamines op te doen.

Na verdiende rust vertrekken we richting de groentevelden, daar zie je terug de groentefabriek Ardo staan. Langs onze wegen zie je dat Ardo volop bezig is met de grondwerken om het buizenstelsel aan te leggen om de landbouwers van water te voorzien in droge periodes. We keren nog eens terug naar dezelfde rustpost om dan van daaruit nog een kleine 4 km te wandelen langs landelijke wegen. Sommige velden staan volledig in bloei met prachtige bloemen om de bijen terug wat meer voeding te geven. We keren voldaan terug naar de startzaal en mogen van geluk spreken dat we enkel een klein beetje motregen gehad hebben. Bedankt Spartastappers voor deze landelijke tour.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)