Natuurwandeling doorheen de Grote Getevallei

Vandaag trekken we naar Vlaams-Brabant, welbepaald naar Melkwezer, een deelgemeente van Linter, waar wandelclub Halewijn hun Fruittocht organiseerde. De plaatselijke parochiezaal was de vertrekplaats van de traditionele Fruittocht. De wandelaars konden kiezen uit 4 verschillende afstanden, van 4-6-12 tot 20 km. Wij kiezen voor een trip van 20 km. We vertrekken in de richting van Drieslinter, stappend tussen de fruitboomplantages, naar het hoogste punt van de Hazenberg.

Terug afdalend bereiken we het natuurgebied van de Grote Getevallei, dat zich uitstrekt tussen Linter en Zoutleeuw. We doorkruisen dit prachtige natuurgebied. We steken de Grote Gete over, via de ‘Pont des Arts’ van Linter. Als alternatief voor de Pont des Arts in Parijs. Verder stappend over het Kamsalamanderpad, komt de rustpost in Drieslinter binnen bereik.

Na rust beginnen we aan een lus van ca 6,5 km. Via een omhooglopend wegeltje, langs de flanken van de Getevallei, stappen we in de richting van Ransberg. Via stille rustige veldwegen, bereiken we het natuurgebied Viskot. Niettemin de kleine oppervlakte van ca 5 ha, huisvest het Viskot één van de belangrijkste populaties van Kamsalamanders, in de volksmond Getedraak genoemd. We genieten volop van dit stukje natuur. Wat verderop mogen we terug gaan rusten.

Na de rust stappen we verder via rustige veldwegen, verharde en onverharde wegeltjes en paadjes, over een oude spoorlijn tot in Neerlinden. Er volgt nog een mooie passage langs de oevers van de Grote Gete. Aan al het mooie komt een einde. Met nog een laatste passage door het natuurgebied Doysbroek, bereiken we het einde van een meer dan geslaagde wandeling. We hebben met volle teugen genoten. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers, voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen