Wandelparadijs in Zinal

Jaarlijks trekken leden van Wandelsport Vlaanderen vzw, voor een charmeweek naar Zinal. Het pittoreske bergdorp is gelegen in de Val d’Anniviers in het kanton Valais van Zwitserland. Zinal is de uitvalsbasis van talrijke wandelmogelijkheden, zowel voor de occiasionele als geoefende stapper.

Val d’ Anniviers wordt vooral beheerst door het prachtige bloemenrijke Grimentz, het stuwmeer van de Lac de Moiry, Saint Luc en diep in het dal Zinal van waaruit vier berghutten kunnen bezocht worden. Je vertoeft tijdens deze dagelijkse wandelingen op 2800 tot 3200 meter boven zeespiegel.

Het voorgestelde excursie- en wandelprogramma is telkens een voltreffer. Iedere dag is er een keuze uit een 10-tal wandelmogelijkheden van verschillende niveau’s, vooral dan uitgedrukt in hoogtemeters. De parameter die aangeeft hoe zwaar de wandeling kan zijn.

En ook het Intersoc-hotel Les Diablons met hun all-in formule valt telkens in de smaak van alle wandelaars. Een waarborg om er telkens opnieuw terug te keren.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Foto’s aangeleverd door Hugo De Groote)

About the author

%d bloggers liken dit: