Wandelparadijs in Zinal

Op dinsdag 28 augustus trokken 250 leden van Wandelsport Vlaanderen, verdeeld over 6 bussen uit het Vlaamse land, voor een charmeweek naar Zinal, in de Val d’Anniviers in het kanton Valais van Zwitserland. Wandelsport Vlaanderen vzw was hiermee aan zijn derde vakantieperiode toe in Zinal sinds de samenwerking met Intersoc.

Dit dal wordt vooral beheerst door het prachtige bloemenrijke Grimentz, het stuwmeer van de Lac de Moiry, Saint Luc en diep in het dal Zinal van waaruit vier berghutten kunnen bezocht worden. Je vertoeft tijdens deze tochten op 2800 tot 3200 meter boven zeespiegel.

De weergoden waren ons niet slecht gezind. Eén dag regen en een zwaar bewolkte dag op deze achtdaagse zomerreis. Het voorgestelde excursie- en wandelprogramma was een voltreffer. Iedere dag was er een keuze uit een 10-tal mogelijkheden met verschillende niveau’s, vooral dan uitgedrukt in hoogtemeters. De parameter die aangeeft hoe zwaar de wandeling kan zijn.

Het Intersoc-hotel Les Diablons met hun all-in formule viel in de smaak van alle wandelaars. Op woensdag 5 september keerden 250 wandelaars uiterst tevreden terug. Een waarborg om zeker een volgende keer terug te keren.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Foto’s aangeleverd door Hugo De Groote)