Heerlijk stappen in groenrijke omgeving van Wortegem-Petegem

Op zaterdag 15 september organiseerde wandelclub De Kruishoutemtrotters hun eerste Nazomertocht vanuit Wortegem-Petegem. Voor mij was het de eerste maal dat ik deelnam aan een wandeltocht van deze club. Eigenlijk niet zo verwonderlijk, want deze club werd pas 2 jaar geleden boven de doopvont gehouden. Ik werd er hartelijk ontvangen door voorzitter Michel De Vreese die me wist te vertellen dat deze club een 60-tal leden telt en een 4-tal bestuursleden. Hij beloofde mij een landelijke wandeling langs autoluwe wegen, tal van privé-domeinen op een lichtgolvend landschap met unieke vergezichten van de gehuchten Oud Moregem-Boeregem-Vijverhoek.

Start en finish zijn gelegen in de voetbalkantine van VV Kipstar,  een amateurvoetbalclub uit Wortegem-Petegem spelende in blauw-witte outfit. We worden met de wagen door 2 parkeerwachters nauwkeurig naar een parking in een nabijgelegen weide geleid. Na de scanning van mijn lidkaart ga ik op pad voor 25 heerlijke wandelkilometers die vooral in en rond Wortegem lopen. Het zou een aangenaam wandelweertje worden. Op deze mooie nazomerdag zagen we een prachtig blauwe hemel, met enkele witte cumuluswolken, ook wel mooiweerwolken genoemd. Toch beginnen de eerste tekenen van de herfst zich voordoen.  Hier en daar schieten de paddenstoelen al uit de grond.

Wortegem-Petegem ligt op de linkeroever van de Schelde, tussen de stad Oudenaarde en de provincie West-Vlaanderen en is vooral bekend door zijn heerlijke citroenjenever Wortegemsen. Ik stapte door veel stukken privé domeinen van het Kasteel Oud-Moregem. Een rustpost was voorzien in een hangar van het pluimveebedrijf Kipstar.
Ik kon mij vele kilometers heerlijk laten uitleven in een wondermooi, rustgevend groene landschap. Er volgde een plejade van heerlijke voetwegeltjes, mooie panorama’s kregen de wandelaars te zien terwijl ze langs fraaie boerderijen passeerden.

DSC02093

Een dikke pluim voor mountainbiker Dominique Vandensteene die met al zijn ervaringen op de fiets er een schitterend parcours van maakte. Van hem kregen we een uiterst gevarieerd landschap met sterke natuurwaarden voorgeschoteld.
Boswegels, weilanden, holle wegen, beekjes, aardewegels en mooie vergezichten vormden de rode draad in deze schitterende 1e editie van deze Nazomertocht waarvoor 875 wandelfanaten afzakten naar Wortegem. Aan alle medewerkers van wandelclub De Kruishoutemtrotters een dikke proficiat voor hun inzet om deze organisatie tot een goed einde te brengen. Super, doe zo verder!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton