Wandelen in de noordelijkste punt van het Nationaal park Hoge Kempen

Vandaag waren we op post bij de wandeltocht “De Warre Wandelt” te Neeroeteren, deelgemeente van Maaseik. De tocht werd ingericht door “Post Wandelclub Dilsen-Stokkem” met ondersteuning van de federatie “Wandelsport Vlaanderen vzw” en het werd gezien als een aantrekkingspool voor kinderen. Er werd voorzien in talrijke randanimatie om het voor de kinderen boeiend te maken.

De parcours liepen grotendeels over het natuurgebied “Bergerven”, gelegen in de Noordelijkste punt van het “Nationaal park Hoge Kempen”. Er kon gekozen worden tussen afstanden van 5, 8, 10 of 26 km. Op de 8 km werd er voor de kids een geocache voorzien. Wij kozen voor de 10 km en al onmiddellijk bij het vertrek mochten we onze kuitspieren degelijk inspannen om een fameus bergje te beklimmen.

We trokken dan richting het gebied “Schootsheide”, een mooi bosrijk gebied, maar waar we ook regelmatig van die kuitenbijters tegenkwamen. Na een periode van wat zwoegwerk bereikten we de rustpost aan de “Kapel van de Weerstand”. Hier was het heerlijk genieten in het zonnetje van een rustpauze en dorstlessertje.

DSC_3552 Tijdens het 2de gedeelte van de tocht kregen we, tussen het struikgewas door, een kijkje op een van de vele plassen, ontstaan door grindwinning en omgevormd tot meren waar de natuur terug ruimte krijgt. Het gebied wordt beheerd door “Limburgs Landschap” en het geeft rust en inspiratie.

DSC_3557 Even verder bereikten we het kanaal “De Zuidwillemsvaart” dat we een tijdje volgden, begeleid door een mooie groene zone met prachtige bomen. Ook de watervogels zijn hier talrijk aanwezig en zelfs enkele ooievaars zweefden boven onze hoofden. Na deze kanaaltocht kwamen we terug in het bebost gebied. Een laatste klim moesten we nog overwinnen om dan via het Adventure Park terug in het domein “Het Warredal” aan te komen. Een mooie wandeltocht bij prachtig zonnig weer, opgevrolijkt door tal van tentjes met diverse aanbiedingen voor het wandelgebeuren. Dank aan Post Wandelclub Dilsen en WSVL voor de organisatie van deze mooie wandeldag.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise