Kroenkelen door Brugge

Wandelclub de Globetrotters uit Brugge organiseerde voor de 23e keer Kroenkel door autoloze zondag. De start was in de feesttent op ’t Zand in Brugge. De afstanden waren van 6 t.e.m. 25 km. De wandelingen gingen langs de historische gebouwen, vesten en parken in de binnenstad. De grotere afstanden kwamen bossen en kastelen tegen.

Brugge 16-9-2018 071Zondag gingen wij met onze wandelclub Dalmatiërs uit Lummen (Limburg) een trip maken naar Brugge (West-Vlaanderen). Daar werden we welkom geheten door de organiserende wandelclub Globetrotters. Ik koos voor de 15 km: Onmiddellijk wandelde je in de historische stad Brugge. Kenmerk van deze stad zijn de huizen met trap gewijzigde gevels. Verder de vele romantische bruggetjes over de kleine kanaaltjes die de reien wordt genoemd. De vele kerktorens die Brugge rijk zijn zoals de Onze-Lieve-vrouwtoren die pronk boven de stad uitsteekt. Op het marktplein het 12e-eeuwse belfort.

Deze middeleeuwse toren heeft 47 klokken. De toren is toegankelijk en heeft een mooi uitzicht over de stad Brugge. Dit Belfort is opgenomen in werelderfgoed. Aan de andere kant van de markt is ook een middeleeuwse gebouw nl. het Historium. Daarin kan je alles ontdekken over de historische eeuw van Brugge. We verlaten de druk bezochte markt. Verderop wandelde je in de gezellige steegjes. Slenterend ging je vooruit tussen de kraampjes van de vlooienmarkt. Het laatste stuk van de wandeling ging in de richting van de Brugse Vesten. De groene long verbindt bijna de volledige stad Brugge. Je wandelt door een rustige omgeving met heel wat bezienswaardigheden. Aan het einde van de wandeling kreeg iedereen een bloemetje mee naar huis. Zo zit mijn wandeling erop. Het was een historische en een gezellige wandeling. Ik kom zeker nog terug om Brugge nog beter te leren kennen. Dankjewel voor de gastvrijheid en voor een fijne dag.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)