Met De Rakkers rondom Bokrijk

Vandaag trekken we naar Hasselt, naar onze wandelvrienden van wandelclub De Rakkers, die er hun Bokrijktocht organiseerde. Inschrijven en starten gebeurde vanuit de school Het Kids. De wandelaars hadden de keuze uit 6 wandelafstanden, van 4 tot 43 km. Wij kozen voor een tocht van 21 km. Onmiddellijk na de start, belanden we in het bos. Via smalle slingerende bospaadjes,bereiken we het ca 800 ha grote natuurdomein van Kiewit, de groene uitlaatklep van Hasselt.

Over prachtige boswegen gaat het verder, even verderop ontmoeten we een kudde imposante Galloway Runderen. We vervolgen onze weg over een reeks knuppelpaden, hier passeren we nog wat wrakstukken van een Amerikaans gevechtsvliegtuig. Het is volop genieten van de rust, en de weidse natuur. Intussen mogen we een eerste maal gaan rusten.

We stappen verder, doorkruisen het uitgestrekte natuurdomein van Kiewit, via smalle kronkelige bospaadjes. Even verderop gaan we een tweede maal rusten. Na de nodige rust stappen we verder in de richting van Bokrijk. Passeren aan de rand van het vijvercomplex Het Wik. Al snel bereiken we het 550 ha grote Provinciaal Domein van Bokrijk. Het domein is overwegend bekend om zijn openluchtmuseum, en arboretum. Het herbergt een van de omvangrijkste plantencollecties in België. Een mooie plaats om stil weg te dromen, dit is puur genieten.

We stappen een flink eind door, over smalle bospaadjes, bos en veldwegen. Nog een laatste stukje moerasbos en Hasselt komt binnen bereik. Einde van een prachtige natuurwandeling. We hebben met volle teugen genoten van deze tocht. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers, voor deze uitstekende organisatie. Dit was puur wandelplezier.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise en Nico