Landelijk Peer bij mooi nazomers weer

Nog eens een vrije woensdag voor ons en dus de wandelschoenen aangetrokken om te marcheren op de 10de woensdagtocht in Linde-Peer. Het vertrek is in de mooie ruime voetbalkantine van Racing Peer, waar de helpers al druk in de weer zijn.

Er zijn verschillende lusvormige afstanden die met mekaar te combineren zijn. Wij nemen de langste lus van 9 km voor onze rekening en komen al dadelijk in een mooi landelijk gebied met afwisselend velden, weiden en boerderijtjes. De wegen zijn meestal afgezoomd met bomen en struiken, waardoor het landelijke uitzicht gekarakteriseerd wordt, maar ook de geur die je opsnuift wijst je op de aanwezigheid van landbouwactiviteiten. Af en toe moeten we plaats maken voor een voorbij knorrende tractor, maar dat is ook eigen aan dit gebied.

Na een poosje bereiken we een bosgebied en hier leren we kunstenaar Jos Langens kennen die prachtige beeldjes in houtsnijwerk tevoorschijn tovert met hamer en houtbeitels. Een hele reeks “lachende bomen” knipogen naar ons en het zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerkjes. Nog even bewonderen we zijn vakmeesterschap terwijl hij weer een nieuw beeldje bewerkt.

Nog enkele kilometers verder bereiken we terug de vertrekplaats waar we ons tegoed doen aan een lekkere “wortelstoemp” met spek en een “bokesekook” met siroop.
Goed gespijsd zetten we ons nog eens terug op pad om de 5 km te bewandelen en keren daarna voldaan terug na een gezonde tocht door dit mooie gevarieerde landschap. Aan alle bestuursleden en medewerkers van club “Wandel Mee Breughel” een oprechte proficiat voor de steeds mooie wandeltochten die jullie de wandelaars aanbieden. Doe zo voort! Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie