Op stap in Lichtervelde

We starten terug in O.C. De Schouw. Het is nog wat frisjes bij de start maar de zon is snel van de partij en ze beloven een mooie voormiddag, zo dus vooruit met de geit zeggen ze dan in de West-Vlaanderens. We stappen langs landelijke binnenwegen richting de Turfhauwe, onderweg is het een afwisseling van bloemen, wortelen, weiden, wegeltjes, en onverharde wegen tot op de rustpost bij Boer Decock.  Daar zitten er buiten al heel wat wandelaars te genieten van het zonnetje en een lekkere pint of frisdrank.

Na  een korte rustpauze vertrekken we richting Groenhovenpark. Daar kan je een verscheidenheid van  zwammen en paddenstoelen bezichtigen. Iets verder in het bos komen we aan de vijvers, waar de eenden het goed naar hun zin hebben. Iets verder is er ook aan de kinderen gedacht!

Maar dan ontdekken we een nieuw aangelegd waterbekken dat werkelijk prachtig is. Eenmaal uit het bos trekken we terug naar Boer Decock om wat calorieën op  te doen. Nu rest ons nog een 6 tal km.

We gaan richting het Molentje langs onverharde wegen. Eenmaal terug in de startzaal zien we dat deze al goed gevuld zit, om 12u zijn er reeds een 1354 wandelaars ingeschreven.  Het was een mooie lus in het Groenhovenpark, proficiat voor de inrichters.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)