Met De Bollekens door de Hagelandse Vallei

Vandaag gaat het naar Rotselaar, Vlaams-Brabant, waar wandelclub De Bollekens hun Najaarstocht organiseerde. Het Montfortcollege deed dienst als start en aankomstplaats. De wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden van 4 tot 22 km. Wij kiezen voor een trip van 22 km. Volgens de weersvoorspelling zou het een prachtige nazomerse dag worden.

Het eerste gedeelte van het parcours, gaat tussen weilanden en beemden, over verharde en onverharde wegen en paden. Bij de opkomende zon is het volop genieten van de omgeving. Ondertussen hebben we 8,1 km op de teller staan, en mogen we gaan rusten. Na rust beginnen we aan een lus van ca 7,5 km.

We bereiken de eerste heuvelrug, zijn beboste flanken doet je niets vermoeden dat deze nog flink wat hoogtemeters verborgen houdt. Een smal slingerend bospaadje, voert ons naar de top van de Chartreuzenberg. Het ca 70 ha grote Chartreuzenbos, is één van de belangrijkste natuurgebieden van het Hageland. Via een prachtige holle weg dalen we terug af, en gaan we voor de tweede maal rusten.

Via het meer dan 100 ha grote natuurgebied, Hagelandse Vallei, vangen we de terugweg aan. De vallei staat bekend als de meest ecologische vallei van de hele regio. We doorkruisen dit unieke landschap. Aan al het mooie komt een eind. De 1417 opgekomen wandelaars hebben samen met ons genoten van deze zon overgoten wandeltocht. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen