Langs Diest en de Demer

De Oranjestad Diest is een pareltje om door te wandelen.  Vandaag kozen we om 13 km te gaan wandelen. Deze tocht ging al snel stevig van start. Het pad liep heuvelopwaarts langs het Citadelbos.

Dit bos ligt langs de Citadel van Diest. De wandeling van 10 km kwam langs deze verdedigingsvestiging. De Citadel werd gebouwd als verdedigingsmechanisme in 1830 toen België zich van de Nederlanden afscheidde. Het werd gebouwd om te voorkomen dat bij een aanval de vijand niet zo snel zou kunnen doorstoten naar de hoofdstad Brussel.

Ons stuurden ze echter niet naar de citadel. Wij mochten een andere kant opstappen, richting Kaggevinne. Hier zou Guy Swinnen, de zanger van The Scabs wonen. Wij gingen echter niet op zoek naar een zanger, maar naar mooie vergezichten. En die waren er in overvloed!

De soms stevige klimmetjes waren de moeite waard. Mooie uitzichten, vele holle wegen, wat een prachtwandeling. Ineens waren we in het centrum van Kagevinne aangekomen, waar we konden genieten van een welverdiende rust.

Op de terugweg mochten we nog een laatste keer van een prachtig uitzicht over de velden genieten om daarna af te dalen naar de Demer. De wandeling ging langs deze rivier van 85 km terug richting Diest.

Wandelclub VOS Schaffen heeft ons weeral aangenaam verrast met een prachtige wandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Bart Vanherck.