Kleurrijke herfstpracht in de groene long van Achel

Eerst onze stemplicht vervullen en dan richting Achel om bij een nazomerse dag te genieten van de mooie natuur rond Achel. Niettegenstaande de verkiezingen is er flink wat volk op de been en hebben de helpers het al redelijk druk aan het vertrek in zaal De Statie.

Achel is een deelgemeente van Hamont-Achel en is vooral gekend vanwege de Achelse Kluis, een trappistenklooster dat gedeeltelijk op Nederlands grondgebied ligt. Wij bekijken de kaarten en kiezen voor het parcours van 14km dat voorbij de kluis komt. Al vlug stappen we het bos in waar we betoverd worden door de prachtige herfstverkleuring van bomen en struiken. Niet alleen de gekleurde bladeren dwarrelen rondom ons neer maar ook de vele eiken beschieten ons met eikels. Een prachtig schouwspel en dit alles bij een zonovergoten dag die de kleurenrijkdom nog meer accentueert. We wandelen door het Beverdomein met een in renovatie zijnde waterplas en zien hier ook de toren van de sterrenwacht.

Even verder steken we de Warmbeek over, krijgen weer een mooi bosgebied voor de voeten en daarna een prachtige Kastanjedreef. Zo bereiken we dan de rustpost waar een lekker soepje en een boterham met “kipkap” de inwendige mens versterken. We trekken daarna weer de bossen in en na enige tijd komen we aan de befaamde Achelse Kluis.

De eigenlijke benaming is Sint-Benedictusabdij en is een voormalige cisterciënzerabdij. Ze is vermaard om haar lekker trappistenbier met de naam “Achel”. De productie van dit bier werd gestaakt in 1914 maar terug hervat in 1998.Voor de ingangspoort van de Kluis herinnert een deel van de “Dodendraad” aan wereldoorlog 14/18. Na een kort bezoekje aan deze kluis zoeken we de pijlen weer op en trekken we verder langs de Warmbeek, die echter bijna volledig dicht gegroeid is met riet.

Verder komen we weer in bosrijk gebied en komen voldaan van deze mooie tocht terug aan op de locatie van vertrek en aankomst. Wij feliciteren de club “De Grevenbroekers” voor de heerlijke wandeltocht en bedanken bestuur en helpers voor de goede organisatie en de vriendelijke bedieningen op vertrek en rustpost.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

 

Geef een reactie