Klavertje-3 in Heusden-Zolder

Wandelclub WSV De Dragonders uit Hasselt organiseerde dinsdag 16 oktober hun klavertje 3-tocht in Heusden-Zolder. Deze tocht is de voorlaatste tocht van de 4 klavertochten. Voor de wandelaars die op hun spaarkaart alle 4 tochten hebben meegedaan krijgen van de wandelclub Dragonders een cadeau mee naar huis. Vanuit de zaal Schuttersgilde Sint-Hubertus werden de verschillende parcours uitgetekend 4-9-12-19km. Deze wandelingen leidden ons naar de groene omgeving van Ubbersel en Heusden.

Heusden-Zolder 16-10-2018 053Ik koos voor de afstand 12km. Je geniet onmiddellijk van de mooie herfstkleuren in de bossen van Ubbersel Van daaruit wandel je rustig in het natuurreservaat Meylandt. Het is een uitgestrekt gebied van 250ha. Je wandelt onder enkele bruggetjes door en een stuk over een oude spoorwegzone. Verder wandel je langs de Mangelbeekvallei, waar het in de winter moerassig kan zijn. Stilaan kom je in het centrum van Heusden aan.

Even uitblazen in de tussenstop café De Kring. Na een korte onderbreking wandel je de laatste km af en duik je terug de natuur in. Het volgende mooi plekje was het Sint-Jansbos. Het natuurgebied wordt beheerd door Limburgs Landschap. Een mooie dreef leidde ons naar een boskapel van 1845. Daarna wandel je in het bouwordebos. Als slot nog een mooi einde van de wandeling in Eversel – Ubbersel. De kasteeldreef Obbeek en het bekende speelhuisje. Ondertussen  zie je een overzicht van de vele  poëtische talenten van de basisschool De Springplank die langs de wandelingen verspreid waren neer gezet. Proficiat aan de wandelclub De Dragonders. Ik heb samen met de andere wandelaars genoten van de mooie wandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)