Nazomerse herfstwandeling te Meeuwen-Wijshagen

Het is weeral een zonnige nazomerse dag, ideaal om een gezonde wandeltocht te maken door de bossen van Wijshagen en omgeving. Wijshagen is een deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode maar zal door de nieuwe fusie met Opglabbeek vanaf 2019 officieel behoren tot de herboren naam van “Oudsbergen”.

Deze naam verwijst naar een natuurgebied met de grootste en hoogste stuifduin van Vlaanderen, genaamd “De Oudsberg” en ligt aan de grens van beide gemeenten. We bekijken even de parcours op het kaartje, waar een aanbod is van 2 lussen van 9km en kleinere lussen van 2, 3, 5 en 6km. We kiezen voor de lus 9A, die ons al vlug naar de bossen van Ophovenderheide leidt.

Mooie herfstkleuren, kronkelende wandel- en fietspaden, ijverige aardappelrooiers en zagende boomhakkers maken deel uit van onze tocht. Daarbij af en toe het heerlijke gekwetter van roodborstjes, vinken en mezen. We naderen een mooi ven, genaamd “De Ruiterskuilen” en kunnen hier op een prachtig houten terras met banken en tafel genieten van de stilte en de rust. Het lijkt wel een oase in ’t groen.

DSC_4566

Na een tijdje genoten te hebben van dit prachtig juweeltje zetten we onze tocht verder en belanden even daarna in een meer open veldlandschap en zien de mijnterril van de vroegere mijn van Zwartberg voor ons oprijzen. Daarna duiken we terug het dennenbos in en moeten even plaats maken voor een grote tractor die omgezaagde bomen uit het bos haalt.

We passeren een infopunt met een bord waarop wandelingen doorheen het “Donderslaggebied” aangegeven staan. We steken de drukke baan Genk-Meeuwen over en lopen dan weer door een open landschap en bereiken stilaan het einde van onze tocht. Aangekomen in het Lutgardhof heeft de ploeg helpers toch nog de tijd gevonden om even te poseren voor een mooie groepsfoto. We hebben weer genoten en danken dan ook de club “De Donderslagtrippers” voor de goede organisatie, de mooie parcours en de vriendelijke bediening. We komen graag weer eens terug bij een volgende tocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie