St. Goriks-Oudenhove in de zon.

De midweektocht van de Egmontstappers uit Zottegem, vertrekt vanuit St. Goriks-Oudenhove met als tweede startplaats de rustpost in Michelbeke. Het valt op dat nogal wat wandelaars kiezen om te starten in de rustpost. Zou het voor de heerlijke worsten zijn? Wanneer de zon erin geslaagd is om door de mist en de nevel te breken wordt het al vlug warmer en kunnen truien en vesten opgeborgen worden.

In dit heuvelachtig landschap krijgen de stappers regelmatig een pittige helling onder de voeten. Prachtige vergezichten zijn het gevolg. Zoals steeds heeft de parcoursbouwer gezorgd voor verkeersluwe wegen en prachtige dreven en wegels, tot aan de rustpost/startzaal.

De wandelaars van de kleinere afstanden komen voorbij de Boembekemolen. Deze watermolen in de Zwalmvallei, in Michelbeke, staat op de kruising van de Zwalm en het Mijnwerkerspad. De naam Boembekemolen komt  van de molenaarsfamilie Boembeke die hier reeds in 1396 actief was. De molen is buiten dienst sinds 1967, toen de molenaar omkwam tijdens een boerenbetoging in Oudenaarde. Het verval heeft zich daarna snel ingezet. Vandaag is de molen eigendom van Natuurpunt.
(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Boembekemolen)

Op de terugweg naar Michelbeke komen de wandelaars voorbij de Alpacahoeve Ecosnooze. De alpaca’s verblijven er te midden van een prachtig natuurgebied. De dieren worden er getraind door autistische jongeren, die er een sterke band mee opbouwen en er hun zelfvertrouwen mee vergroten.

Zo komt er een einde aan deze prachtige wandeling waarvoor 1518 inschrijvingen genoteerd werden.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)