De herfst hult Rosmeer in een mistig ochtendjasje

We hebben vandaag onze zinnen gezet op nog eens een wandeltocht door het Haspengouwse glooiend landschap en dit in Rosmeer. Dit is een klein dorpje, hoofdzakelijk agrarisch, behorend tot de fusiegemeenten van de stad Bilzen.

De club “W.S.V.Eurek@” organiseerde deze tocht onder de naam “Hersfttocht” en deze komt dan ook volledig tot zijn recht want de mist doet zijn best om ons zo weinig mogelijk van het landschap te laten genieten. Toch doet de zon in de late voormiddag wat moeite om door de mist te priemen, waardoor we uiteindelijk mooie glooiende velden met soms fel geel gekleurde oppervlakken te zien krijgen.

Er is heel wat afwisseling in veldgewassen, zoals koolzaad, bieten, geoogste maïs- en korenvelden, fruitboomgaarden en weiden met koeien en schapen, doorkruist met mooie fiets- en wandelpaden.
De controlepost bereiken we na 6km in Martenslinde, tevens een fusiegemeente van Bilzen. Na een opkikkertje begeven we ons op de lus van 7km. Deze leidt ons via enkele mooie stukken natuurgebied met prachtige knuppelpaden door de Demervallei waarna we het geweldige kasteeldomein “Alden Biesen” bereiken. Hier besteden we nog even wat extra tijd om al dit moois te bewonderen.

Rosmeer 047

Daarna begeven we ons weer door een open landschap terug naar de controlepost. Tijdens de terugtocht naar de vertrekplaats passeren we een groene oase van Waltwilder, genaamd “Het Wilderpark”, met mooie vijvers gevoed door de Steutelergracht en de Wilderbeek. Verder leidt onze weg door een mooi glooiend landschap met als hoogste punt “De Bosberg” waarop zich een watertoren bevindt met een hoogte van 32m.

Nog een laatste inspanning brengt ons terug aan de vertrekplaats en voldaan van deze prachtige wandeling van 19km nemen we ons nog een versnapering om deze wandeldag af te sluiten. Bedankt aan bestuur en medewerkers van club “Eurek@” om voor vele wandelaars deze mooie tocht te organiseren en voor het vriendelijk onthaal op de beide locaties. Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie