In en rond Lokeren (Euraudax)

Het is een tijdje geleden dat ik nog een keer te gast was bij Euraudax tot vandaag waar ik te gast ben te Lokeren. Enkele leden van wandelclub Schooiers-Wichelen met vandaag André als baankapitein hebben een bende gevormd onder de naam ‘Euraudax Lede’. Met zo een 64, waaronder een paar nieuwe gezichten zijn we vertrokken vanuit de cafetaria van de fitness naast het spoor richting de Hagemeersen. We zijn nog geen 2 kilometer verder of we hebben al 4 afvallers, wellicht is het tempo van 6km/u te hoog voor hen of een mindere conditie. We gaan verder terwijl we het natuurreservaat Molsbroek intreden terugkerend naar Lokeren City. Terwijl de wedstrijdvissers hopend op goede vangst blijven we de Durme volgen richting wijk Heirbrug vooraleer eerst een rustpauze in te lassen te Puttenen.

Het houten bruggetje geeft toegang tot de Lokerse Moervaartmeersen die op onze weg bevindt naar de wijk Daknam waar de boterhammetjes benuttigd worden. Op initiatief van ACV Daknam en het Daknamse verenigingsleven werden dieren in staalplaten ontworpen door Riet Fransen, hier door de VTI-leerlingen geplaatst waar het lijkt dat we in de Zoo zijn.

Daknam-Dorp uit volgen de voeten naar het stadspark ‘Verloren Bos’ met zijn kasteel net naast het reservaat Buylaers. Voor het slot van de wandeling trekken we terug naar het centrum van Lokeren met zijn Sint-Laurentiuskerk om nog eventjes halt te houden voor iets heel bijzonder. Nadat een mededeelneemster Veerle D’Hoker haar trofee kreeg voor behalve van 1ste schelp (=1000km afgelegd over tochten van 25 en/of 50km) zag ze dat haar ventje op zijn knieën ging om haar ten huwelijk te vragen & dit op nog geen 500m van de aankomstplaats. Fantastisch einde toch?!

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Birger Coulier)