Wandelen door het Rhodesgoed

De Spartastappers Ardooie organiseren ditmaal hun Veldbostocht. Het is nog vroeg in de morgen en dit kan je merken aan de opkomende zon en de mistbanken die over de weiden hangen. De zaal Sint Arnoldus is mooi versierd met allerlei pompoenen. De wandelaars beginnen langzamerhand binnen te stromen.

Ditmaal kiezen we voor de kleine 20 km, aangezien deze ook het Rhodesgoed aandoen! Bij een vroeg vertrek is het altijd wat mistig, maar dit levert mooie sfeerbeelden op. Onderweg zie je hier en daar nog de pompoenoogst. We trekken verder via landelijke wegen richting De Tinnenpot om dan onze rust te nemen in De Klemmaert. Na spijs en drank vertrekken we dan richting Het Rhodesgoed. In het Rhodesgoed maken we een wandeling van ongeveer 3 km, alles in het bos is vrij droog en de watervoorraden staan laag. Gelukkig kunnen we nog genieten van de mooie herfstkleuren.

Op terugweg naar de rust komen we nog allerlei soorten groenten tegen op onze weg, het is hier namelijk de streek van groenten. Na de rust rest ons nog een kleine 6 km af te haspelen. We keren terug via Ardo, om zo het Ardooieveld te bereiken,  en de Ardooieveld-wandelroute te volgen tot op de startplaats. Als je de bossen in kan wandelen is dit altijd mooi meegenomen om van de natuur te genieten. Dit merk je ook aan de jongere wandelaars die dit ook weten te appreciëren. Het was een mooi zeer mooie veldbostocht.  Proficiat aan de inrichters.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)