Schitterende Zwalmparel

De Scheldestappers uit Zingem organiseren vandaag hun wandeltocht Zwalmparel, traditioneel toch wel een mooie tocht.
Er wordt gestart vanuit de feestzaal de Zwalmparel en het wordt al vlug duidelijk dat het, wat betreft deelnemers, een schot in de roos zal zijn. Al gauw staat er een file aan de inschrijvingstafel.

 

Vanuit de startzaal gaat het langs rustige wegen, enkele dreven, en mooie landschappen naar het natuurgebied Munkbosbeekvallei. Onderweg komen de wandelaars voorbij de Schwalmstadtbrug, de voetgangersbrug over de Zwalm. De brug is genoemd naar de Duitse gemeente waarmee Zwalm sinds 1973 verbroederd is en symboliseert de lange vriendschapsband tussen Schwalmstadt, Duitsland, en Zwalm.

 

Zo naderen de stappers stilaan de Munkbosbeekvallei. Een prachtig natuurreservaat. De Munkbosbeek kronkelt door het heuvelende landschap van de gemeenten Zwalm, Gavere, Zottegem en Oosterzele. Omgeven door akkers, bosjes en grasland vind je langs de loop van de Munkbosbeek pittoreske dorpjes zoals Dikkele, dat bekend staat als een van de mooiste dorpen van Vlaanderen. Het natuurgebied werd opgericht in 1993 en de verspreide percelen worden beheerd door de natuurvereniging Natuurpunt afdeling Zwalmvallei. (Bron: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/munkbosbeekvallei)

 

Een kleine hindernis, over een prikkeldraad klimmen, zorgde voor wat hilariteit. Er was wel altijd iemand bereid om te helpen waar nodig.
Na de rustpost werden de wandelaars verwend met veel natuur op de terugtocht naar de startzaal. Een blik op het deelnemersaantal toonde aan dat het inderdaad een schot in de roos was. Om 13u telden de organisatoren reeds 2050 inschrijvingen.

Klik hier voor de volledige fotoreportage. (Josiane Questroy)