Met 2000 wandelaars langs mooie natuurplekjes doorheen Wetteren in herfstsfeer

Bij het rijden langs de autosnelweg werd algauw duidelijk dat het zonnetje van de partij zou zijn, bij het opkomen maakte zij het rijden heel moeilijk en gevaarlijk. Eens uit de wagen was er het gevoel van een snijdende wind maar we gaan niet klagen, het was goed wandelweer. Ik opteerde voor de 15 km, er lag heel wat groen te wachten. WSV Wetteren stond een drukke dag te wachten want de zaal liep goed vol. Uiteindelijk  zouden 2000 wandelaars de inschrijvingstafel voorbij komen.

 Het Oost-Vlaamse Wetteren ligt circa 10 km ten oosten van Gent aan de Schelde en telt ruim 25.000 inwoners. Vooral het noorden van de gemeente telt heel wat pittoreske plaatsjes en veel groen. Dat werd meteen duidelijk kort nadat wij de startzaal verlaten hadden met een lang stuk onverhard waar de mooie herfstkleuren goed tot hun recht kwamen met kleurrijke bomen en bermen. Het ging richting ten Ede naar de rustpost. Het was er heel druk aangezien dit de enige rustpost was voor alle afstanden. Ik was halverwege en maakte mij meteen op voor de resterende 7 km.

Ten Ede is een gehucht van Wetteren, in het zuiden begrensd door de Schelde, ten noorden door het Prullenbos, een stuifduin die de scheiding vormt met Laarne. De Sint-Annakapel is sedert 1875 de parochiekerk van Wetteren-ten-Ede, zij paalt aan de noord- en oostzijde van de openbare weg. Samen met Overschelde vormt Ten Ede het overwegend landelijk gebleven deel van Wetteren ten noorden van de Schelde. De parcoursbouwer kent hier goed zijn weg want al het mooie wat deze streek te bieden heeft werd aangewend. De doorgang van het Prullenbos was een leuk verpozen. Voorts was het genieten van de mooie en rustige omgeving, de natuur op zijn mooist. Hiermee kwam een einde aan een zeer genietbare tocht, prima verzorgd op alle gebied. De talrijke wandelaars waren in hun nopjes. Dank aan het bestuur en medewerkers van WSV Wetteren.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Frans D’Haeyere)