Ongerept groen in Aarsele

Vandaag organiseren de Watewystappers Tielt hun Herfsttocht vanuit Aarsele. Aan de ingang staan ze reeds pannenkoeken aan te bieden van de Warmste Week ten voordele van Mucopatiënten, en hier dragen we graag ons steentje bij.

Het zaaltje zit reeds goed vol, en het is aanschuiven geblazen. Er is keuze tussen 4 afstanden, wij nemen de 18 km, en deze gaat richting Wontergem. We vertrekken langs landelijke wegen en gaan richting het Hoge met mooie dreven, beken en verzichten.

Op een zeker moment volgen we de Vlasrotersroute en de GR-route 128 Wissant-Alken. En deze volgen we tot bijna In Wontergem, daar is onze eerste rustpost. Na de rust trekken we het moerasgebied binnen, dit gebied is volledig met wandelpad in steigers aangelegd. We bevinden ons nu in de Vallei van de Zeverenbeek. De vallei van de Zeverenbeek behoort tot het stroomgebied van de Leie. De broeken bestaan uit natte broekbossen, wei- en hooilanden op een venige bodem.

Onderweg kunnen we genieten van enkele mooie zwammen en paddenstoelen, die zullen nu met de regen meer  beginnen uit te komen. We gaan verder richting Gramme waar we de Vondelvallei aan doen, terug een stukje prachtige natuur, met vele wandelwegeltjes. We keren terug via de steigers en komen zo terug in Wontergem.

Er rest ons nu nog een 5 tal km tot net voor Aarsele, daar nemen we nog enkele kerkwegels en paadjes tot aan de startzaal. Mooi einde van deze groene wandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)