Wandelen op 1 november, door Maldegem

Maldegem is een gemeente in de regio Meetjesland, in de provincie Oost-Vlaanderen. Wandelclub Roal Benti hield er zijn jaarlijkse Allerheiligentocht. De startzaal was in de basisschool de Ark, met een keuze aan afstanden van 4 tot 21 km.

Wij stapten richting het centrum van Maldegem, met het gemeentehuis ingehuldigd in juni 1909. Op de markt staat het standbeeld van Salomon  van Maldeghem. In 1096 nam hij deel aan de eerste Kruistocht. Ook bij het Sint-Annakasteel (neoclassicistische stijl) bleven we even staan. We wandelden verder door de bossen, met prachtige herfstkleuren. Dit was genieten, rust, stilte en een herfstzonnetje. Het kasteel Reesinge (eigenlijk is het een landhuis) gingen we voorbij. Over landelijke wegen stapten we richting Donk. Door wegenwerken was het parcours noodgedwongen veranderd. Men mocht en kon niet pijlen in het vooropgestelde parcours. Vandaar was het stappen over het ellenlange betonnen fietspad. Nood breekt wet, we vonden het niet zo erg!

Na de rust was het wandelen over landelijke groene onverharde paden. De oude spoorwegbedding (Brugge – Maldegem) werd in 1980 ingericht als groene as door de gemeente, en is nu een prachtig wandel- fiets en ruiterpad. Super wandeling! Dank aan de bepijlers, het is niet altijd evident om steeds groene, onverharde, rustige en veilige wandelwegen te gebruiken.

Aan de 1433 deelnemers bedankt om op deze Allerheiligendag toch de tijd te vinden om even de benen te strekken in Maldegem. Dank aan de vele vrijwilligers voor jullie inzet.

Bekijk hier het volledige fotoverslag van Frans Deflem