Wandelen tussen de Spoken en Griezels

Wandelclub Florastappers Gent hield zijn 28ste Spokentocht in Gentbrugge. De start was vanuit de Vierde zaal Gentbrugge, en reeds bij aankomst kreeg de wandelaar een stemmige welkom. Dit jaar werd het startuur vervroegd (vanaf 14u). Het echte “spoken” is uiteraard met lichtjes en speciale effecten, en komt het best tot zijn recht in de duisternis (vanaf 16u tot 23u). Men kon kiezen tussen een parcours van 6 of 9 km, met een lus in de prachtige natuur van de Gentbrugse Meersen.

DSC00767

Het opstellen van de spoken-griezelversiering, zowel in de zaal en op de omlopen, is een titanenwerk. De juiste sfeer, de gepaste attributen en de buitengewone effecten, veilig trachten weer te geven, dit was geen sinecure. Voor de wandelaars was het zeker genieten. En ook dit jaar super geslaagd. En dit met een heel unieke kindvriendelijke aanpak.

De allerkleinsten, mooi uitgedost en gratis geschminkt, werden zachtaardig begroet. Een compliment en dankjewel aan de 5 spokengroepen. Top gedaan. De sfeer en ambiance was super, er waren veel werkcollega’s in team, gezinnen, groepjes jongeren, families, er was voor elk wat wils.

Eeuwen geleden geloofden de mensen ook dat geesten en spoken, tijdens de nacht van Halloween uit hun graf kwamen om te komen spoken. De dorpelingen trokken een Halloween kostuum aan, om geesten en spoken af te schrikken. Vandaag wordt die legende (Keltisch – Iers) meer en meer doorgegeven op een moderne (Amerikaanse) commerciële manier. Maar toch leuk voor jong en oud, om 1 dag gek te doen, en tevens gezond ontspannend te bewegen.

DSC00963

Nog een speciale dank en dikke pluim aan de 50 figurerende spoken. Ook dank en proficiat aan het bestuur, en de 75 vrijwilligers voor deze puike organisatie. Dankjewel aan de 2967 wandelaars voor jullie komst en enthousiasme. Volgende afspraak ‘Gent bij Nacht’ op zaterdag 8 december 2018.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem