Ritselende blaren in de bossen van Zoersel

Het gebeurt niet zo vaak dat we buiten onze Limburgse contreien gaan wandelen, maar vandaag hadden we toch zin om naar het Antwerpse te reizen om de streek rond Zoersel te verkennen. We hebben nogal wat moeite om onze wagen te parkeren, maar nadat dit gelukt is vinden we al vlug onze weg naar de vertrekzaal “Het Zonneputteke”. Een prachtige locatie waar de medewerkers van de club “De Natuurvrienden Zoersel” al druk in de weer zijn om de talrijke wandelaars te bedienen. Op de plannetjes staan de afstanden van 6-9-12-16-20-25 en 30 km mooi uitgetekend. Omdat we al wat laat zijn kiezen we voor de 12 km.

Het eerste deel leidt ons via kleine straatjes naar een open landschap met weiden en velden, hetgeen een agrarisch beeld geeft. We betreden het speelplein “Kiekeboe” waar we ook nog een mooi verstopte geocache kunnen tevoorschijn halen. Door een smal steegje bereiken we de eerste rustpost, waar de geur van gebakken zwarte pens ons tegemoet komt.

Na een korte halte gaan we verder op pad voor het 2de deel en komen al vlug in het Gemeentebos dat veel loofbomen herbergt. Hier komt de titel van de tocht tot zijn recht, want de blaren ritselen ritmisch onder onze voeten. De ene dreef volgt op de andere en ademen een prachtige herfstsfeer.

DSC_5169a

We passeren het mooie kasteel “Zoerselhof”, een classicistisch kasteel opgetrokken in 1787 . We wandelen verder door de Jagersdreef om dan in de Monnikendreef de 2de rustpost “ Monnikenheide” te bereiken. Deze site bevat een aaneenschakeling van mooie moderne huisjes waar mensen met een verstandelijke beperking ondersteund worden.

Na een lekker broodje en een warme kop koffie vervolgen we onze tocht en krijgen tijdens het 3de deel nog een mooie afwisseling van bospaden, dreven, open landschappen en straatjes aangeboden. We kunnen wel beamen dat dit een zeer gevarieerde tocht was en wensen dan ook bestuur en medewerkers van club “NVZ” te feliciteren voor de goede organisatie, de mooie tocht en het vriendelijk onthaal op de verschillende locaties. Succes met jullie toekomstige tochten.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie