Bosland in Eksel

Wandelclub WSV De Bosdravers organiseerde hun jaarlijkse Bostocht. Het vertrek had plaats in het ruime buurthuis De Locht. Je had de keuze uit de uitgestippelde parcours zoals 5, 6,5 en 2 lussen van 10 km.

Eksel 3-11-2018 012Het was een heerlijk wandelweertje in het noorden van Limburg. Ik koos voor de combinatie van 2x 10 km. Je verlaat het buurthuis De Locht tevens ook de naam van het gehucht van Eksel. Je wandelt er onmiddellijk in een prachtig herfstdecor door het bosland. Verderop kom je op het mountainbikenetwerk en kiefhoekroute voor ruiters. Er is in totaal 4000 ha groot oppervlakte wandelplezier het strekt zich uit over de gemeentes Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt. Er is een afwisseling van naald– en loofbomen. Het is een rustig gebied alleen het ritselen van de afgevallen bladeren hoor je onder je wandelschoenen. Bij het einde van de eerste 10 km wandel je even in de bewoonde wereld om zo de zaal opnieuw te bereiken.

Na een versnapering  wandel ik de tweede 10 km in de richting van Hechtel. Je wandelt opnieuw het Bosland binnen. Het is een licht golvend terrein. Deze keer wandel je langs het militaire domein. Op een zeker moment kom je langs de witte zandduinen van Hechtel. Je vindt er nog de typische landduinen uit deze streek. De duinen kunnen tot 40 meter hoog worden. In 2017 hebben ze hectaren bos gekapt om de duinen beter tot hun recht te laten komen en met succes. Eens uit het bos wandel je in een landelijke omgeving. Zo kom je aan het einde van deze prachtige natuurwandeling. Proficiat aan wandelclub De Bosdravers.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)