Natuurgebieden in Gellik

Wandelclub WSV De Sparrentrippers organiseerde hun jaarlijkse wandeltocht in Gellik. Het is een dorp in de provincie Limburg en een deelgemeente van Lanaken. In de zaal OC ‘t Kloester was het vertrek voor de 3 lussen 5, 7 en 10 km. Ik koos voor de twee lussen 7 en 10 km.

Gellik 7-11-2018 039De 10 km start langs de woonwijk van Gellik en via de Driebunders wandel je dan in het natuurgebied Hoefaert. Het maakt deel uit van het Nationale Park Hoge Kempen. Hoefaert is het 60 hectare wandelplezier en grenst aan Bilzen, Lanaken en Zutendaal. Je wandelt afwisselt in naald- en loofbossen. Uit het natuurgebied Hoefaert wandel je langs het Albertkanaal dat in de jaren 30 is aangelegd. De grasflank langs het water wordt kort gehouden door de schapen. Na het water kom je in het bos de Gellikerheide. Je wandelt verder langs de mooie bospaadjes van het stiltegebied “zwarteput”. Van daaruit gaan we naar het recreatiedomein de Krieckaert. Je wandelt langs de camping en het bungalowpark om zo terug de zaal te bereiken.

Na de lus van 10 km nemen we eerst onze welverdiende rust om dan de 7 km aan te vatten. Je krijgt alweer een grote brok natuur voorgeschoteld. Al vlug wandel je in het natuurgebied de Grote Kiewitheide. Daar worden er bomen gekapt de bomen met een verfkleur worden eruit gehaald. Zo krijgen de jonge boompjes meer licht en voedsel. Van daaruit wandel je in de Lanakerheide waar nieuwe boompjes en struiken zijn aangeplant. Zo komt de kerktoren in zicht, dit betekent het einde van een aangename en een rustige wandeldag. Proficiat aan de wandelclub De Sparrentrippers voor de mooie natuurwandeling samen met meer dan 329 wandelaars.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)