Lekkers uit de streek in Kaulille

Het Chiroheem in Kaulille, deelgemeente van Bocholt, is de uitvalsbasis van de Wandel Mee Dag, een organisatie van Wandel Mee Brueghel vzw. Het weer hebben ze alleszins mee want het wordt een heerlijke wandeldag. Op de middag staan de mensen in rij aan te schuiven voor een lekkere boekweitpannenkoek of brood met spek en eieren.

Een mooi monument in Kaulille is de Sevensmolen. Deze molen werd gebouwd in 1891 door de Nederlander Adriaan Mulders-Hamer, die hem in 1892 verkocht aan de familie Sevens-Stienen. Zo kwam de molen aan zijn huidige naam. De molen veranderde nog één keer van eigenaar en werd dan in 1997 aangekocht door de gemeente Bocholt. Sindsdien is de Heemkundekring in de molen gevestigd en de leden brachten er herstellingen aan. In 2003-2004 liet de gemeente de molen zodanig restaureren dat deze weer maalvaardig werd.

Na de molen komt al vlug het bos in zicht, het is genieten van de prachtige herfstkleuren. Er wordt gewandeld door mooie bosdreven, afgewisseld met open velden.

Een prachtige wandeling en een pluim voor de organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Josiane Questroy