Wandel Mee doorheen Aalter

In Oost-Vlaanderen hield Wandelclub De Lachende Wandelaars Aalter hun Wandel Mee dag, door en rond Aalter. De startzaal was het Sportcafé, in het sportcentrum van Aalter. Men had een keuze aan afstanden tussen 4 tot 20 km.

Aalter bezit nog veel natuur, velden, heide, weiden, en dennenbossen. Een grote vijver op het grondgebied Bellem ( een landelijk dorp) is wel de trekpleister. Namelijk de Kraenepoel, ook wel Kraenepoelvijver of Kraenepoelmeer genoemd. Deze is 22 ha groot met de omliggende bossen. De Kraenepoel dateert van de 13de eeuw, en is de laatste van tientallen vijvers waarmee in de middeleeuwen het Bulskampveld en heidevelden bezaaid was. Er werd toen turf gestoken (kraene of krane), vandaar de naam. Het is een Europees beschermd onderdeel van Natura 2000-gebied. Sinds 1957 werd de Kraenepoel een beschermd landschap. Een prachtig stuk natuur met een oase aan rust. We genoten van deze bijzondere fauna en flora , met mooie herfstkleuren.

Ook de villa Kraenepoel trok onze aandacht, een villa die het uitzicht heeft van een oud kasteeltje met een ganse geschiedenis.  Tijdens W.O.I werd het gebruikt door de Duitse soldaten. Na de bevrijding van Aalter op 19 oktober 1918, werd het kasteeltje gebruikt als verbandpost voor de gewonde soldaten, en vandaar werden ze overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. Voor velen kwam alle hulp te laat. Bellem is ook een pittoresk dorp met enkele historische bezienswaardigheden. De Bellemse duiventoren is één van de drie typische zeldzame duiventoren. De langste afstanden stapten nog door het park Mariahove in Bellem.

Dank aan de vele vrijwilligers en bestuur voor deze puike organisatie. Ondanks het slechte voorspelde weer, en de regen in de namiddag, dank aan de vele moedige wandelaars. Proficiat aan het nieuwe parcoursteam.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem