Wafelentocht Oosterzele

Voor deze wafelentocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode, zijn 2 inschrijvingszalen beschikbaar. Er kan gestart worden in Oosterzele in de Vrije Basisschool IZOO en in de rustpost,  zaal De Rots in Scheldewindeke. Zo wordt het parkeren en de drukte in de zaal beter verdeeld.
Oosterzele bestaat uit zes deelgemeenten, waaronder Scheldewindeke.
De startzaal in Scheldewindeke ligt vlakbij de kerk en er wordt eerst rond de kerk gewandeld naar een goed begaanbare kerkwegel. Langs verkeersluwe wegen, wegels en verschillende dreven, gaat het naar de rustpost in Oosterzele, even voorbij de Sint-Anshariuskerk.

In de rustpost, tevens hoofdstartzaal, worden de lekkere wafels gebakken. Deze zijn enkel hier te verkrijgen. Na de rust wordt een mooie lus bewandelt. Opnieuw door dreven en wegels en langs een prachtige brede laan, waar in de verte het Lodewijk XIV-kasteel te zien is. Het Kasteel Smissenbroek staat in een domein van 17 ha. De markies van Rode, Rodriguez d’Evora y Vega, komt in 1808 in bezit van het kasteel. Nadien wordt het geërfd door de familie d’Ursel die nog steeds eigenaar zijn. Na een brand in 1947 wordt dit oorspronkelijke waterkasteel gereconstrueerd.

Het weer blijft de stappers echter niet goedgezind en na de middag, tijdens de terugkeer naar de start, is het afrekenen met regen en koude wind. Dat kan de pret echter niet drukken, want dit prachtige landschap en de goede organisatie, dat smaakt naar meer.

20187-12-01 Oosterzele-69

Uiteindelijk vinden 1211 wandelaars de weg naar Oosterzele/Scheldewindeke.

Klik hier voor de volledige fotoreportage. (Josiane Questroy)