Een natte Gent bij Nacht

Wandelclub Florastappers Gent stonden paraat in de ruime moderne startzaal Odisee Technologiecampus Gent,  om 4.135 wandelaars te verwelkomen. Parcoursmeester Bram had terug nieuwe fantastische parcours uitgepijld. Een 6, 9, of 12 km, alle afstanden stapten langs de Kerstmarkt en door de gezelligste stad van Vlaanderen (uitgeroepen sinds 2004). Een titel waar Gent terecht fier mag op zijn.

Een historische stad met een rijk verleden, van Keizer Karel tot de folklore Pierlala figuur. De 19de eeuwse industriële revolutie heeft haar stempel gedrukt op de stadsplanning. De grauwe arbeiderswijken en de aftandse fabrieken uit die tijd werden niet gesloopt, maar in ere hersteld. Zo is Gent uitgegroeid tot een stad waarin moderniteit  op geslaagde wijze wordt gecombineerd met eeuwenoude gebouwen. Dit zijn blijvende getuigen van een rijke, zelfverzekerde Vlaamse kunst. Parcoursmeester Bram heeft dit prachtig en duidelijk beschreven in een verslag over het Gentse  monumentale patrimonium en zijn geschiedenis (florastappersgent). Veel leesplezier, het is de moeite waard.

Het was op deze tocht super genieten, ondanks het gure weer.  Er was voor elk wat wils, er kon gestart worden vanaf 14u30 tot 20u30. Voor gezinnen met kinderen, of shoppers, kon men wandelen bij daglicht. Voor de feeërieke sfeer moest de wandelaar wachten tot het donker was. Maar allebei super leuk. Niet alleen is Gent gekend voor zijn kunst en cultuur, ook de culinaire specialiteiten moet men eens proberen en de vele gekende biertjes proeven.

De drukte viel mee, vermits de starturen gespreid zijn, ook op de Kerstmarkt is het genieten in de namiddag, ’s avonds is het uiteraard drukker maar dat heeft ook zijn charmes.

Het was een natte dag, met een fantastische tocht door deze Stad Gent. Alleen maar lovende woorden gehoord, en terecht. Dankjewel en proficiat Florastappers Gent, en aan de 99 vrijwilligers, top gedaan. Gent, een must to see.

Bekijk de volledige fotoreportage van Frans Deflem

Bekijk de volledige fotoreportage van Denise Dubois