Door het Brugse Ommeland

Zondag 9/12 gaan we naar de Wintertocht te Loppem, georganiseerd van de Godelievestappers Ruddervoorde.  Vandaag voorspellen de weergoden vanaf 10u beterschap, dus we wagen het erop en gaan van start in het Brugse Ommeland, namelijk te Loppem. We starten in Sporthal De Strooien Hane.

Het uitgestrekte Engelse landschapspark rondom het kasteel van Loppem leent zich perfect voor een wandeling. Het pronkstuk is uiteraard het Kasteel van Loppem, een prachtig pareltje van neogotische totaalkunst uit de 19de eeuw. Het enige Belgische kasteel trouwens, waarvan zowel de buiten- als de binnenkant nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Naast het kasteel ligt een eeuwenoud doolhof te pronken. Een ingewikkeld labyrint van rode en groene haagbeuken waarin jong en oud, groot en klein urenlang het Noorden verliezen. Zalig hoe kinderpret uit 1873 nog steeds kan bekoren.

Eenmaal het park verlaten gaan we via landelijke wegen tot in het parochiaal centrum waar onze eerste pauze is. Na een beetje rust trekken we verder via verharde wegen tot op de tweede rustpost in het Klokhof, een gerestaureerde hoeve. Nu rest er ons nog een 4-tal kilometers. Maar de weergoden beginnen zich weer eens van hun mooiste kant te tonen. Onweerswolken, wind, regen en mooie regenbogen. Soms moeten we goed opletten of we waaien in de gracht. Al bij al komen we er nog heelhuids vanaf. Het was een winderige maar mooie wandeling. Bedankt Godelievestappers.

Klik hier voor de volledige reportage (Patrick Olivier)