Over de duinen van de Keiheuvel

Dit jaar werd in de Provincie Antwerpen de Keiheuvelwandeling uitgeroepen tot de wandeling van het jaar. Dat dit zeker verdiend is, kon je vandaag zelf beoordelen bij de najaarswandeling van WSV Mol. Je kon kiezen tussen een aantal lussen die de mooiste plekjes van het natuurgebied Most-Keiheuvel aandeden.

Ooit fungeerde De Most als jachtgebied en schuiloord voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Vandaag is het een plek om te genieten van de natuur. De Most is een uiterst nat valleigebied, terwijl de hoger gelegen Keiheuvel juist gekenmerkt wordt door droge open landduinen. Je vindt de duinen overal in Keiheuvel, maar het mooiste deel ligt wel achter het vliegveld.

Door deze landduinen stappen was zelfs in deze natte periode niet eenvoudig. Het was alsof je in een echte woestijn aan het wandelen was. Maar vergis je niet, ook al ziet het er uit als een woestijn, het gebied zit vol leven. Een voorbijlopende ree is hier zeker het bewijs van.

DSCF0530

Omdat de Keiheuvel ook vele dennenbossen bevat, was de wandeling heel afwisselend. Hierdoor was hij dan ook weer veel te snel voorbij. Bedankt aan bestuur en medewerkers van WSV Mol voor de zeer geslaagde organisatie en het mooie parcours van deze wandeltocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Bart Vanherck